Frivillig i biografen ?

Glumsø biograf og Kulturhus drives af frivillige ildsjæle, der brænder for film og kulturskabelse – og DU kan være med!

 

Glumsø's faste samlingspunkt er biografen, og det har den snart været i 100 år. Biografens frivillige ildsjæle brænder alle for film og kulturoplevelser. Vi har en stor interesse i vores frivillige, deres interesser, hvad der driver dem hver især og hvordan de ser selv i biografens muligheder. Er det den menneskelige kontakt med byens borgere som bar-personale? Er det at vise film for byens borgere og dine egne kære? Er det musikbooking og at sammensætte et bredt kulturprogram, der interesserer dig? Brænder du for at afvikle lyd eller lys under koncerter eller arrangementer? Eller interesserer du dig for kommunikation, marketing og hvordan man laver det mest fængende opslag? Er det teknikken i at redigere et filmshow til visning i biografen? Eller kan du godt lide at reparere, fixe ting eller finde på nye løsninger i biografens bygning? Har du en indkøber gemt i maven, der gerne vil sørge for godt til ganen til biografens gæster? Eller har du tjek på tallene og derfor lyst til at være en del af biografens økonomi-gruppe?

 

Hvis du kunne svare ja til bare ét af de spørgsmål, så har vi en plads til dig. I Glumsø Biograf og Kulturhus har vi nemlig mange forskellige og alsidige poster, og der er helt sikkert én med dit navn på.

 

Biografen er opdelt i grupper, som sørger for den daglige drift:

 

  • Filmgruppen
  • Arrangementsgruppen
  • Kontaktgruppen
  • Chef-operatører
  • Husgruppen
  • Indkøbere
  • Økonomi

 

Glumsø Biograf og Kulturhus mangler frivillige til at besætte barvagter samt operatørvagter:

 

Barvagt

Du får en grundig oplæring i at være barvagt og kommer på som følgevagt hos vores søde barvagter, så du er helt klædt på til at betjene baren og gæsterne. Barvagten møder en time før, filmen starter. Her gør du kassen op, laver kaffe og tjekker billetsystem for betalte eller reserverede billetter. Efter filmen tæller du kassen op.

 

Operatørvagt

Du kommer under grundig oplæring som følgevagt hos vores søde operatører, så du føler dig ordentligt klædt på til at betjene filmmaskinen. Operatørvagten møder en halv time, før filmen starter (det er så en time før nu grundet COVID-19 for at spritte af). Operatørvagten starter filmmaskinen, sætter musik på i salen, tjekker filmplakater, sætter plakatskilt og lanterner ud foran biografen. Efter filmen lukkes filmmaskinen ned. Man tømmer skraldespande i salen og på toiletterne.

 

Derudover mangler vi også frivillige ildsjæle i grupperne:

 

Arrangementsgruppen

Her kan du være med til at lave en koncert eller et arrangement helt fra bunden af. Fra idé til booking, til præproduktion til afvikling. Måske har du en idé, du altid har haft lyst til at udleve? I vores biograf er der højt til det hvælvede og stjernespækkede loft, og nye ideer skal da bare afprøves. At være en del af arrangementsgruppen giver et stærkt punkt på dit CV, og det er en god måde at få kendskab til arrangementsbranchen på.

Drømmer du om at afvikle teknikken ved koncerter? Så har vi også brug for dig. Vi mangler nemlig teknikere til at afvikle lyd og lys ved koncerter og arrangementer. Det vil være at hjælpe kunstnere ind med gear, hjælpe med opstilling og lave lydprøve så alt spiller til koncerten.

 

Kontaktgruppen

Brænder du for kommunikation og marketing? Kan du skrive skarpt og fængende?

I kontaktgruppen laver vi appetitvækkende tekster til på Facebook, nyhedsbreve og hjemmesiden. Vi står for annonceringen af filmfremvisninger og arrangementer i biografen. Det er os, der har kontakten til sponsorer/nye sponsorer, støttegrupper samt målgrupperne. Vi vil gerne have flere målgrupper, er det noget for dig?

Måske har du lyst til at være bindeled mellem biografen og byens lokale aktører?

Måske brænder du for at tage billeder og/eller lave videoer? Vi spænder bredt, og vi har helt sikkert en plads til dig i kontaktgruppen.

 

Chef-operatører

Har du lyst til at lære at "klippe" filmshow?

Som CO "klipper" man et filmshow sammen af pauseskærm, reklamer for vores sponsorer, trailers for kommende film, dagens film samt styrer lyset i salen. Det er faktisk dig, der laver hele showet som operatørerne starter ved hver filmfermvisning.

 

Husgruppen

Hvis du har hænderne skruet godt på og elsker at få noget for hånden, så er dette gruppen for dig. Der er nemlig altid noget at fixe i en snart-hundrede-år-hyggelig biograf. Husgruppen tager sig af det praktiske, der opstår ved at drive en biograf. Det kan være at bestille elektriker til at lave lys i salen, bestille håndværkere til at lave gavlen eller andet. Det er også husgruppen, der inviterer til arbejds”dag” et par gange om året. Her mødes vi i et par timer og ordner forskellige ting omkring biografen. Det kan være at male soklen på biografen, fjerne ukrudt ved hegnet eller rydde op i indre eller ydre kælder. Det er en hyggelig måde at gøre noget sammen på, så operatørerne møder andre operatører og det samme for barvagterne. Efter et par timer spiser vi smørrebrød sammen og får en sodavand eller en øl af biografen.

 

Indkøbere

Kan du lide at sørge for det bedste udvalg til biografens gæster?

Så er dette gruppen for dig. Indkøberne tager sig af alle indkøb til biografen. Dette gælder godt til ganen for gæsterne, slik til filmene eller drikke til koncerterne samt resten af driften af biografen.

 

Open Air i Anlægget

Den sidste weekend i august står biografen for ’O’et i KOKS, når vi viser film under åben himmel og udsigt ud over søen. Det er her, man virkelig mærker sammenholdet i biografen. Alle deltager på en eller anden måde, og om aftenen nyder vi sammen med resten af byen en perfekt aften.

 

Hvad kan du forvente?

Du kan forvente at blive en del af biografgruppen, der favner alle aldre og interesser.  Det, vi alle har til fælles, er, at vi elsker film og at skabe kultur. Du kan forvente, at der er højt til loftet og en vilje til at prøve nye ting af. At være med i biografen er en god måde at komme ind i Glumsø på, hvad enten du er ung, tilflytter, småbørnsfamilie, pensionist eller lige blevet enlig. Du får nemlig et netværk og nære venskaber for livet i fællesskabet i biografen. Samtidigt møder du byens borgere på en ny måde, end hvis I mødtes i SuperBrugsen. Hvis du har børn, er det ret fedt at mor eller far viser film i biografen og derfor kan holde børnefødselsdagen her. Hvis du har børnebørn, vil de elske at komme med bedste i biografen.

Man er enten barvagt eller operatørvagt, men der findes også dem der kan begge dele. Derefter kan man tilvælge en gruppe eller flere. Det er op til én selv, hvor meget arbejde man har lyst til at bidrage med i biografen - så arbejdsliv, familieliv eller uddannelse kan fungere.

 

Send os en mail på glumsoe.bio@gmail.com, så kontakter vi dig til en snak og en kop kaffe.

 

 

 

Vi glæder os til at møde dig!

 

 

Glumsø Biograf og Kulturhus ønsker at afspejle det danske samfund, og opfordrer derfor alle til at blive frivillige i biografen.