Glumsø Biograf og Kulturhus fejrer 100 år.

Endelig nåede vi til 2023. Det betyder at vi, sammen med Jer, kan fejre 100 års jubilæum. Tænk en gang. I 1923 grundlagde en gruppe fremsynede borgere Biografen. Et år senere kommer jernbanen til Glumsø. Siden er der sket mangt og meget. Biografen har overlevet svære tider og store kriser: Overgang til tonefilmen. Video og digitalisering. Corona nedlukning. Energikriser.

I dag er Biografen det naturlige mødested for film, musik, foredrag og alt det som kan samle os som borgere og tilbyde et fællesskab, hvor vi deler store oplevelser med hinanden.

Glæd dig til 2023 med nytårsrock på kroen, viseaftener, børnekoncert og Julekoncert m.m. På filmsiden sker der en masse ud over de mange spændende nye film vi løbende viser. Opera, foredrag, Oscar er selvfølgelig også en del af udbuddet i 2023.

Takket være donationer fra sponsorer kan vi også tilbyde 10 ekstra forestillinger med filmperler, der kun vises en gang. I anledning af 100 års jubilæet er der gratis adgang til disse forestillinger. Mange af vores musikarrangementer koster 100 kr.

Følg Biografen på hjemmesiden og Facebook så du hele tiden er ajour med aktuelle udbud.

 

-  UDSOLGT -

Jubilæumskoncert - Marie Carmen Koppel – 10. december i Glumsø Kirke 

Glumsø Biograf og kulturhus startede fødselsdags året sammen med Rejseladen på kroen i januar, og nu afsluttet vi fest året sammen med Menighedsrådet i kirken.
Vi er stolte over at en af vore allerstørste kunstnere vil medvirke til at afrunde Biografens 100 års jubilæumsår 2023.
Igen i år er Marie Carmen Koppel på sin traditionsrige juleturne der bringer hende rundt i landet, hvor hun hvert år synger julen ind for et trofast publikum med amerikanske carolls og juleklassikere.
Marie Carmen Koppel har gennem de sidste 25 år opbygget et stort og trofast koncertpublikum. Med sin store stemme fylder hun kirker, spillesteder og kulturhuse landet over med intensitet, nærvær og musikalitet på internationalt niveau.
Hun har placeret sig i dansk musikliv som Danmarks soul dronning med en stemme, der ofte bliver sammenlignet med Whitney Houstons. Whitney Houston er også Marie Carmens erklærede idol – og Marie har endda opkaldt sin hund efter idolet! Hendes sange spænder fra covers af bl.a. Bob Marley, Paul Simon og Whitney Houston - til naturligvis Maries egne sange, som omhandler kærlighed, sorg og smerte men også glæde og melankoli.
Marie Carmen Koppel er kendt for sin live performance med sin store indlevelse og tekniske formåen, der får de små nakkehår til at rejse sig. GAFFAs anmelder Morten Buschmann har tidligere skrevet: ”Jeg er ægte imponeret og blev væltet bagover at inderligheden, teknikken, ægtheden og det enorme melodiske overskud.”


Live er Marie Carmen Koppel altid på landevejen med sit eget band, og derudover bliver hun flittigt benyttet solist med både jazz- og bigbands.

Til kirke- og julekoncerterne akkompagneres hun af sin mangeårige faste pianist Steen Rasmussen.
Billet giver adgang til koncerten i Glumsø kirke, og er inkl. en forfriskining.

Køb din billet her

Gratis jubilæumsfilm - "Så længe jeg lever" - 16. december

Så længe jeg lever' handler om en af Danmarks største musikpersonligheder, John Mogensen, og hans op- og nedture gennem livet som turnerende musiker, ægtemand og far. Filmen følger John gennem hans barndom, hans tid med vokalgruppen Four Jacks og senere under hans store succes med solokarrieren, indtil han i 1977 dør af et hjerteanfald forårsaget af det alt for store alkoholforbrug, der fulgte ham hele hans voksne liv.

 

Reserver din gratis billet her