Glumsø Biograf og Kulturhus fejrer 100 år.

Endelig nåede vi til 2023. Det betyder at vi, sammen med Jer, kan fejre 100 års jubilæum. Tænk en gang. I 1923 grundlagde en gruppe fremsynede borgere Biografen. Et år senere kommer jernbanen til Glumsø. Siden er der sket mangt og meget. Biografen har overlevet svære tider og store kriser: Overgang til tonefilmen. Video og digitalisering. Corona nedlukning. Energikriser.

I dag er Biografen det naturlige mødested for film, musik, foredrag og alt det som kan samle os som borgere og tilbyde et fællesskab, hvor vi deler store oplevelser med hinanden.

Glæd dig til 2023 med nytårsrock på kroen, viseaftener, børnekoncert og Julekoncert m.m. På filmsiden sker der en masse ud over de mange spændende nye film vi løbende viser. Opera, foredrag, Oscar er selvfølgelig også en del af udbuddet i 2023.

Takket være donationer fra sponsorer kan vi også tilbyde 10 ekstra forestillinger med filmperler, der kun vises en gang. I anledning af 100 års jubilæet er der gratis adgang til disse forestillinger. Mange af vores musikarrangementer koster 100 kr.

 Følg Biografen på hjemmesiden og Facebook så du hele tiden er ajour aktuelle udbud.

 

Gratis Film - Smiling in a warzone - 8. Marts kl. 19.30

Den danske kunstner og pilot Simone Aaberg Kærn læser om en pige i Kabul, som drømmer om at blive pilot, og det får eventyrlysten op i Simone.

Med en vision om at 'himlen skal være fri for alle', på tværs af diverse krigszoner og restriktioner, som fulgte efter 11. september, køber Simone et 40 år gammelt propelfly og sætter kursen mod Kabul ledsaget af filmens fotograf Magnus Bejmar. Sammen flyver de 6000 km for at opfylde pigens drøm. Missionen er dog ikke helt enkel, og kræver desuden en god portion mod. Hverken myndighederne i Iran eller Pentagon ønsker at lukke hende ind.

Filmen er sponsoreret er Cosmo Film, og er et arrangement i anledning af biografens 100 års jubilæum

 

Halfdanskerne - 1 april kl. 20.00

Halfdanskerne optræder med sange af Benny Andersen og Halfdan Rasmussen.


Denne koncert er en del af Glumsø biografs 100 års jubilæums år.

Siden live-gennembruddet i 2015 med ”Noget om en poet” har visetrioen HALFDANSKERNE været på en stort set uendelig turne i Danmark. Hvert år er det blevet til mere end 50 optrædener, og flere og flere af dem afvikles med fulde huse og stående ovationer.

Det mest succesfulde år var 2016, hvor showet ”De største sange - live” havde premiere og førte til rekordmange koncerter, som for alvor fik HALFDANSKERNE rundt i alle kroge af landet. Den rekord vil Mads Westfall, Lars Grand og Rasmus Vennevold nu slå, og det skal ske i 2021.

Men hvordan overgår man ”De største sange – live”, som i 2017 også førte til succesalbummet ”De største sange”, der fortsat er trioens mest populære? Det kan kun ske ved at gå endnu et skridt op og præsentere showet ”De allerstørste sange”, hvor trioen har kombineret de allermest populære numre fra ”De største sange” med de bedste af de nye vise-hits, de siden har præsenteret på landets scener.

”De allerstørste sange – live” bliver et spektakulært og visuelt show præsenteret med HALFDANSKERNEs legendariske energi og udstråling. Skarpe jakkesæt, flotte sko, musikalitet, autencitet og masser af humor og historier om de kendte digtere og livet på landevejen.

Hvis man holder af de store danske digteres sange bliver programmet simpelthen ikke bedre, end det der her præsenteres.

Køb din billet her